Как да предпазите телефона си от нараняване?

защитете телефона си

Всичко от което имате нужда, за да защитите скъпия си smartphone?

 защитете телефона си

Ако четете тази статия, то най-вероятно сте от хората, които лично са преживявали онзи адски неприятен момент, в които поради секунда невнимание, им се е наложило да се сбогуват със скъпоструващия си нов smart-телефон. Лично аз обаче се надявам, да сте от онази малка бройка много предвидливи и грижливи хора, които предварително са се осведомили от горчивия опит на свои близки и приятели и сега когато най-накрая са се сдобили с мечтания smartphone, разумно поглеждат към интернет, за да научат малко повече относно това как биха могли да предпазят скъпия си телефон от нараняване и нежелани повреди, поради неволно изтърване или случаен удар.

И така…

1.    Вземете си калъф.

Също както технологиите се развиват, така в последните години сериозно развитие претърпяха и GSM аксесоарите за тях. В интернет и търговските вериги вече се предлагат огромно разнообразие от калъфи, във всякакви разновидности и цветове. Дали ще се спрете на силиконов калъф или кожен калъф, или ще предпочетете някой от по оригиналните предложения – избора си е изцяло Ваш. Единственото, което трябва да знаете, е че всеки от моделите си има своите предимства и недостатъци, затова информирайте се предварително и направете своя мотивиран избор чак след това.

2.    Полагайте грижи за телефона си.

Сега това може и да звучи малко наивно и глупаво, но опитайте поне да полагате някакви минимални грижи за Вашия smartphone. Тук не става въпрос да го гледате като първороден син, но все пак може да си наложите и спазвате някои полезни навици, като например: дръжте телефона на безопасно място; ако го носите в чанта – слагайте го в отделен джоб, далече остри и тежки предмети; ако сте мъж и не носите чанта – помислете за вариант на калъф за колан, при който безопасно да съхранявате телефона си далече от ключовете за автомобила например.

3.    Направете му застраховка.

Макар това да не е много популярно като практика в България, при цена на телефона от порядъка на няколко стотин до няколко хиляди лева, може и да се замислите поне. Намерете застрахователна агенция, която ще ви предложи най-изгодните условия и застраховайте телефона си. Всичко се случва, а винаги е хубаво, когато някой след това е готов да плати вместо Вас щетите.

4.    Използвайте screen protector (защитно фолио за дисплей).

Предполагам вече всички знаят какво представлява скрийн протектора – прозрачно и ултра тънко предпазно фолио, което се поставя върху екрана на телефона и така го предпазва от отпечатъци, прах и драскотини.

Имайте на предвид, че много от новите и популярни smart-телефони се произвеждат по напреднали технологии (например Gorilla Glass технологията), които сериозно подобриха устойчивостта на екраните през последните години. Въпреки това, производителите на скрийн протектори, също не си губеха времето и от известно време на пазара се предлагат ново поколение удароустойчиви протектори, с които съвсем може да забравите вече за проблеми като пукнато стъкло или надраскан дисплей.

5.    Водонепромокаемост и водоустойчивост.

На последно място тук, но не и по-важност, особено сега в разгара на лятото, абсолютно актуална става темата за това как да предпазите телефона си от водата на плажа например. И ако не сте от късметлиите сдобили се с някои от мобилните телефони произведени фабрично да се справят с този проблем, то не изпадайте в паника, защото има решение и за Вас – нарича се водонепромокаем (waterproof) калъф за телефон.

И така, вече имате няколко допълнителни трика, с които по-уверено и надеждно да си ползвате скъпоценния smartphone със здраве.