TPU Силиконов калъф за телефон

защитете телефона си

Основни характеристики, особености, предимства и поддръжка

 силиконов калъф

Може би това е най-разпространения като вид GSM аксесоари на нашия пазар. TPU силиконови калъфи от серията S-line се предлагат от почти всички търговци на пазара и за почти всички модели телефони. Най-вероятно всеки втори горд собственик на smartphone поне веднъж е ползвал такъв за своя телефон.

Какво представлява TPU силиконовия калъф?

Thermoplastic polyurethane (TPU) или на български – термопластичен полиуретан, е еластичен материал, който притежава много полезни свойства, правещи го идеален за използването му като защитно средство при мобилните телефони. Освен, че е прозрачен и гъвкав, той също така е силно устойчив на износване и мазни субстанции.

Силиконовия калъф изработен от термопластичен полиуретан е изключително лек и еластичен, но същевременно с това осигуряващ оптимална защитеност на телефона от захабяване и нараняване.

Особености при поставянето на TPU силиконов калъф върху телефона

На практика TPU силиконовия калъф се поставя изключително лесно и почти интуитивно, като това може да бъде направено дори от невръстно дете. Калъфа се поставя внимателно да напасне гърба на телефона и с леко натискане се нахлузва върху него. На клипа по-долу може да видите пример за поставянето на подобен TPU силиконов калъф (S-line) за iPhone 5:

CLIP

Не забравяйте, че преди да поставите ТПУ силиконовия калъф, е добре да почистите корпуса на телефона с микрофибърна кърпичка, както и самия калъф, за да отстраните ненужните прах и пръстови отпечатъци, които може да са попаднали върху тях.

Предимства на TPU силиконовите калъфи

  • Предпазват smart-телефона от удари, захабяване и замърсяване;
  • Всеки модел е проектиран да пасне перфектно на съответния модел и осигурява безпроблемен достъп до всички бутони и отвори по телефона;
  • тънък и оптимален размер, с който почти не променят обема на телефона и не затрудняват нормалното му ползване и пренасяне;
  • обхваща добре корпуса на телефона и не позволява случайно изтърване или удар да го нарани;
  • огромно разнообразие от цветове и модели, придаващи на телефона индивидуалност и собствен стил;
  • подобрява захващането – не изпотява дланта, не се хлъзга и не се изплъзва;
  • ТПУ силиконовите калъфи са термоустойчиви и предпазват телефона от прегряване;
  • Също така специфичните качества на материала предпазват телефона при евентуален контакт с мазни или агресивни химически препарати;
  • ниска цена.

Как да поддържаме TPU силиконовия калъф?

Както всичко останало, така и ТПУ силиконовите калъфи не са вечни. Добрата новина обаче, е че с малко старание и периодична поддръжка, живота на калъфа може да се удължи значително, а скъпият Ви smartphone да изглежда като нов.

За целта поне веднъж месечно (за предпочитане дори веднъж седмично) е нужно телефона да се изважда и заедно със силиконовия калъф да се почиства от натрупаните прах и мръсотии. Калъфа даже може и направо да се измие под течаща вода и след като се подсуши спокойно да се постави обратно.